Test SEAT Alhambra 2.0 TDI 4Drive

Vydané:

Test SEAT Alhambra 2.0 TDI 4Drive

V dnešnej dobe, kedy rodinné vozidlá musia spĺňať náročné kritériá pohodlia, bezpečnosti a hospodárnosti, sa SEAT Alhambra javí ako jedna z najvýznamnejších možností na trhu. Testovaná 7-miestna verzia s elektricky výsuvnými bočnými dverami ponúka nielen priestor a komfort, ale aj technologické inovácie, ktoré uspokoja potreby moderných rodín.

Pohon a výkon Alhambry

Pod kapotou Alhambry sa skrýva preplňovaný dvojlitrový turbodiesel, ktorý je bežnou voľbou pre vozidlá koncernu Volkswagen. S výkonovými parametrami 103 kW (140 koní) pri 4200 ot./min a maximálnym krútiacim momentom 320 Nm v rozsahu 1750-2500 ot./min dokáže vozidlo poskytnúť uspokojivú dynamiku aj pri plnom obsadení. Jeho pohotovostná hmotnosť 1891 kg sa môže zdať výzvou, ale motor a šesťstupňová prevodovka zabezpečujú, že vozidlo zvláda zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 11,4 sekundy, pričom maximálna rýchlosť dosahuje 191 km/h.

Prekvapivo nízka spotreba paliva

Jedným z najdôležitejších aspektov pri výbere rodinného vozidla je spotreba paliva. 7-miestna SEAT Alhambra v tomto smere prekvapuje, keďže na otvorenej ceste dokáže udržať spotrebu na úrovni 5,6 litra na 100 kilometrov, čo je pre vozidlo tejto kategórie a veľkosti vynikajúci výsledok. V mestskom prostredí, kde sa nevyhnutne zvyšuje spotreba kvôli zápcham a častému zastavovaniu, sa spotreba mierne zvýši, no stále je možné udržať ju pod 7 litrov na 100 kilometrov.

Komfort a bezpečnosť vo vnútri

Interiér Alhambry je navrhnutý s dôrazom na pohodlie a funkčnosť. Elektricky výsuvné bočné dvere zjednodušujú prístup do vozidla a zvyšujú bezpečnosť pri nástupe a výstupe, čo ocenia všetci rodičia. Sedadlá sú komfortné a prispôsobiteľné, s možnosťou ISOFIX úchytov pre detské sedačky, čo zvyšuje bezpečnosť najmenších cestujúcich. Trojzónová klimatizácia zase zabezpečuje, že všetci pasažieri, bez ohľadu na to, kde sedia, môžu mať svoju ideálnu teplotu.

Spoľahlivé jazdné vlastnosti Alhambry

Pri jazde sa 7-miestna Alhambra prejavuje ako stabilné a spoľahlivé vozidlo. Vďaka dobrému tlmeniu a schopnosti efektívne eliminovať náklony v zákrutách poskytuje jazdný komfort, ktorý je v tejto triede nadštandardný. Verzia s pohonom všetkých kolies 4Drive zvyšuje bezpečnosť a výkon na sklzkej alebo nerovnej ceste, čo je neoceniteľnou vlastnosťou najmä v zimných mesiacoch.

Technológia a vybavenie vozidla sú príjemným bonusom

Výbava SEAT Alhambra zahŕňa moderné technológie ako navigačný systém, multimediálne rozhranie s USB vstupmi a ďalšie prvky, ktoré zvyšujú komfort a zábavu počas jazdy. Malé detaily, ako je umiestnenie ovládania tempomatu, môžu vyžadovať zvyknutie si, ale celkovo je interiér vozidla intuitívne navrhnutý a ľahko ovládateľný.

Záverom, SEAT Alhambra sa ukazuje ako vynikajúca voľba pre rodiny hľadajúce spoľahlivé, bezpečné a hospodárne vozidlo. S kombináciou pohodlia, technológie a výkonu je ideálnym spoločníkom pre každodenné dobrodružstvá aj dlhšie rodinné výlety.

 

Mohlo by vás zaujímať: