Naše jazdné dojmy - Nový Volkswagen Golf 8.

Vydané:

Naše jazdné dojmy - Nový Volkswagen Golf 8.

Volkswagen Golf - už legendárne auto, ktoré prišlo so svojou 8. generáciou. Už tento fakt hovorí o veľkej obľube tohto modelu. Golf má milióny fanúšikov po celom svete a práve preto bol príchod prvého vozidla na showroom plný očakávania, či sa konštruktérom podarí nadviazať kvalitou a komfortom na úspech predchádzajúcich modelov. Po nasadnutí ma prekvapila kvalita spracovania sedadiel. Hravo sa vyrovnajú vozidlám z vyššej cenovej kategórie. Vodič dostane už v sériovej výbave elektricky posuvné masážne sedadlo,  takže vodič má zabezpečený maximálny komfort. Pocit komfortu zdôrazňuje aj skvelo odhlučnený podvozok a tichý, kultivovaný chod motora. Vozidlo ponúka veľmi štedrú výbavu už v základnej konfigurácií a na moje prekvapenie aj full Led svietenie, automatická klimatizácia, plne digitálny prístrojový panel a mnoho ďalšieho.

Naozaj je výbava Golfu nadštandardne bohatá a rýchlo si zvyknete na luxus aký ponúka len málo vozidiel v tejto triede. Priplatiť sa určite oplatí za head up display, ktorý len podčiarkne technológiami nabitý Golf. Dizajn priťahoval pohľady všade kde som s ním zastavil. Má krásne ostré línie a karoséria pôsobí veľmi moderne a športovo no pritom zachováva typický rukopis Golfu. Metalický lak dopĺňajú chrómové doplnky. Najviac sa mi páči vo farbe žltá Lime, Golf v nej vyzerá ešte lepšie a zaručene s ním vyniknete kdekoľvek sa objavíte. Pri tomto všetkom si Golf zachoval svoje výnimočné jazdné vlastnosti. Hravo zvláda ostrejšie zákruty či kľukaté cestičky. Jazda s ním je zábavná a najviac si ju užijete s dynamickým motorom eTSI s objemom 1.5 l a výkonom 110kw. Tento motor spriahnutý s automatickou prevodovkou DSG je z môjho pohľadu najlepšia voľba a určite ju nik neľutuje. Prevodovka dostala nový volič rýchlostných stupňov shift by wire.

Riadiaca páka Golfu je teraz menšia, nezavadzia a dokonca vyzerá veľmi dobre a moderne. Jej ovládanie je jednoduché a pohodlné. Motor je dynamický a poskytuje dostatok výkonu aj v nižších otáčkach, prevodovka dokáže pohotovo reagovať keď je potrebné podradiť a tým využiť potenciál motora aby bolo napríklad aj predbiehanie bezpečnejšie a zábavné zároveň. Otestovať som musel aj adaptívny tempomat a s kolegami sme sa jednohlasne zhodli na jeho skvelom vyladení, ktoré si jednoducho musíte prísť vyskúšať. Vynikajúco ho dopĺňa čítanie dopravných značiek. Vďaka tejto funkcii je jazda oveľa komfortnejšia a pohodlnejšia. Po niekoľkých dňoch testovania, aj pri mojej ostrejšej jazde, zostala na prístrojovom panely svietiť priemerná spotreba 5,6 l na 100km. Ak to s plynovým pedálom nebudete preháňať, bezproblémov zajazdíte pod 5 l. Pri vozidle s výkonom 150 konských síl ide podľa mňa o úctyhodný výsledok.

Nový Volkswagen Golf ponúka modernizovaný informačný systém, ktorý je plne digitálny a aj keď som mal z neho zo začiatku mierne obavy, po chvíľke mi prišiel intuitívny a vďaka odstráneniu fyzických tlačidiel zostal interiér čistý a prehľadný. Všetky ovládacie prvky hravo nájdete, všetko je hneď po ruke a užívateľsky prístupné. Počas šoférovania som si zvykol na jednoduché ovládanie pomocou gest.

Zrejme všetci poznáme ten pocit keď sa nám vybíja mobil zrovna vtedy keď ho potrebujeme. Vďaka bezdrôtovému systému app connect a nabíjačke v odkladacom priečinku pred prevodovou pákou bude o tento problém postarané. S mobilom jednoducho sadnete do auta, položíte ho do priečinka a už je telefón nabíjaný.  Na veľkom displeji nájdete všetky potrebné aplikácie z vášho smartfónu a pritom nepotrebuje žiadne zbytočné káble a nabíjačky. Je to jednoducho skvelé a bezstarostné.  Jazdu v ňom som si náramne užil a vždy som sadal do auta s radosťou. Dokonca som si vychutnával aj cestu do práce. Pevne verím že vo vás zanechá rovnako pozitívne pocity a emócie ako vo mne. Budeme radi ak zavítate do nášho salónu ARAVER v Nitre, my vám všetko s radosťou  vysvetlíme a ukážeme. Myslím si, že nový Golf bude hrdým nástupcom svojho predchodcu a určite si ho nový majitelia zamilujú.

 

Predajca vozidiel Volkswagen

Peter Danihel


Mohlo by vás zaujímať:



Mohlo by vás zaujímať:

Nový Volkswagen Golf- predaj