NOVÁ ŠKODA KAMIQ- Naše jazdné dojmy!

Vydané:

NOVÁ ŠKODA KAMIQ- Naše jazdné dojmy!

Najnovší, najmodernejší a zároveň najmenší prírastok k modelom SUV značky ŠKODA.

Názov KAMIQ pochádza z jazyka Inuitov, žijúcich na severe Kanady a v Grónsku. Jeho význam opisuje stav, keď niečo prirodzene padne –ako uliate-, čo v skutočnosti tento model ponúka.

 

Dizajn vozidla

Vďaka robustným prvkom karosérie, zvýšenej svetlej výške a veľkým kolesám, pôsobí KAMIQ mohutne, no zároveň pre svoje vonkajšie rozmery zanecháva športovo – elegantný dojem.

Ako prvé vozidlo značky ŠKODA má delené predné svetlomety a vo Full LED variante je vybavený prednými a zadnými dynamickými smerovými svetlami.

Predná a zadná maska mestského SUV ukazuje špecifický vzhľad značky  a pritom pôsobí vkusne a presvedčivo.

Veľmi zaujímavý je tiež interiér KAMIQa, pretože je to druhý model značky s novým konceptom interiéru. O komfort vo vozidle sa postarajú doplnky ako napríklad virtuálny kokpit s veľkosťou až 10,25“, navigačný systém, tiež elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča, či vyhrievané sedadlá, čelné sklo a volant. Za zmienku stoja určite aj bezpečnostné prvky ako SIDE ASSIST alebo LANE ASSIST.

Keďže je postavený na  modulárnej platforme ako vozidlo ŠKOA SCALA no rázvor je podobný ako pri vozidlo KAROQ jeho priestrannosť zákazníka očarí.

Vyššie sedenie, pohodlné nastupovanie a vystupovanie z vozidla, tiež výhľad sú pre Škoda KAMIQ charakteristické. Pre cestujúcich na zadných sedadlách ponúka toto vozidlo zväčšený priestor pre hlavu a jeho rozmery patria k najlepším vo svojej triede.

Batožinový priestor modelu má 400 l pričom sklopením zadných sedadiel ho možno zväčšiť až na 1395 l  a špecifické prvky SIMPLY CLEVER sú samozrejmosťou.

 

Jazdné vlastnosti

KAMIQ ako mestské SUV ponúka výber  z viacerých TSI motorizácií, či už ako trojvalec  1,0 70kW alebo 1,0 85kW alebo ako štvorvalec  1,5 110 kW, alebo TDI motorizáciu 1,6 TDI 85 kW .

Na výber je vozidlo s automatickou 7° prevodovkou DSG alebo manuálnou 5° alebo 6°.

Aj motorizácie modelu padli „ako uliate“ . Svižnosť a pohodlnosť jazdy vyhovie každej skupine zákazníkov.

Kombinovaná spotreba vozidla sa pohybuje v rozmedzí od 5l – 7,4l / 100km v závislosti od motorizácie.

Nová  ŠKODA je šikovným „parťákom“ na cesty po meste, na výlety, pre rodinu a tiež  do práce.

 

NAŠE JAZDNÉ DOJMY

Vyskúšali sme v rámci testovania modelu KAMIQ motorizáciu 1,0 TSI 85 kW  so šesť stupňovou manuálnou prevodovkou a boli sme očarený  ako sa nám predviedla nová ŠKODA .

S Kamiqom sme sa povozili po rôznych cestách. Do mesta je ako stvorený , ale nemá problém ani s terénom, či dlhou trasou.

Veľmi svižná jazda po diaľnici okrem nás prekvapila aj vodičov z okolo idúcich áut, ktorý si vozidlo obzerali z každej strany.

Keď sme si cez víkend spravili výlet s plne obsadeným vozidlom po dlhšej ceste, do kopca  výkon vozidla bol úplne postačujúci a svižný.

Trasu vozidla sme si vopred nastavili cez ŠKODA Connect a po celý čas sme služby využívali. Pomohli nám v cudzom meste napríklad aj pri hľadaní čerpacej stanice, či s informáciami o údajoch jazdy v mobilnej aplikácií po návrate z výletu.

Užitočná veľkosť vozidla rozhodla, že zaparkovať kdekoľvek  nie je žiadny problém.

Full LED svetlá nám ukázali, že v Kamiqu  si užijete radosť z jazdy aj v noci. Ostré videnie na ceste, naklápanie svetiel do zákrut a jasné diaľkové svetlá  dodávajú veľkú dávku komfortu a hlavne bezpečnosti za volantom.

 

 ŠKODA KAMIQ je teda vozidlo naozaj stvorené pre zážitok z jazdy každý deň !


Mohlo by vás zaujímať: