Novinka ŠKODA SCALA- POSUN VPRED!

Vydané:

Novinka ŠKODA SCALA- POSUN VPRED!

ŠKODA Scala mala nahradiť model Rapid, ale so svojimi rozmermi a funkciami sa približuje viac k obľúbenej Octavii, takže to, čo nesie v názve, dokonale splnila - "Scala" totiž pochádza z latinčiny a znamená rebrík, čo symbolizuje posun vpred. A že ide naozaj o posun vpred, nám potvrdila naša predvádzacia Scala už po prvej testovacej jazde. Máme ju vo výbave Style, v momentálne najžiadanejšej benzínovej motorizácii 1.5 TSI 110 kW so 7 stupňovou automatickou DSG prevodovkou. Farba modrá Race metalíza zdôrazňuje jej ostré línie, pripravené na sviežu, dynamickú jazdu. Príjemne nás prekvapil výkon, ktorý bolo cítiť pri každom zrýchlení, a že to nie je žiadny lenivec nám tiež ukázala pri jazde do kopca. DSG prevodovka sa postarala o pekný plynulý prechod medzi stupňami, a tak sme sa častokrát museli pozrieť na displej, aby sme videli,ktorý je práve zaradený. Zvedavé sme boli na spotrebu, ale ani tá nesklamala, keďže sme sa po svižnej jazde dostali na priemerných 6,5 l na 100 km. Postarala sa o to funkcia ACT, čiže automatické vypínanie dvoch valcov. Veľkým plusom je aj odhlučnenie, vďaka ktorému motor takmer nepočuť.

Jazdu sme si užili aj vďaka príjemne tvarovaným športovým sedačkám a panoramatickej streche, ktorá dokonale presvetluje interiér a pri jazde s oblakmi nad hlavou sme sa naozaj cítili slobodne a odvážne.

Vyskúšali sme si tiež asistentov bezpečnosti, ktorých Scala ponúka - pri opustení jazdného pruhu bez smerovky, nás na zmenu upozornil vibrovaním volantu LANE ASSIST, a SIDE ASSIST nás zase upozorňoval na vozidlá za nami, ktoré sa nás chystali obiehať. Ten dokáže zaregistrovať vozidlá do vzdialenosti až 70 m, čo oproti BLIND SPOT DETECTU, ktorý je schopný zachytiť vozidlá do 20 m, výrazne zvyšuje bezpečnosť, a to je ďalším krokom vpred.

Veľmi sa nám páči novinka " Full LED zadné svetlomety s dynamickým smerovým svetlom", čo pri odbočovaní vytvára zaujímavý pohyblivý efekt.

Celkovo na nás Scala pôsobí veľmi sviežo, predovšetkým svojim priestranným a vzdušným interiérom, a v kombinácii so spomínanou motorizáciou je to naozaj malé veľké žihadielko.

Nakoniec, príďte sa presvedčiť sami čo v podaní ŠKODA predstavuje posun vpred!

Tešíme sa na vás v PRVOM TRENČIANSKOM AUTOSERVISE. :)

 

Mohlo by vás tiež zaujímať: