Nový Multivan T6.1

Vydané:

Nový Multivan T6.1

Multivan  generácia 6.1 nie je kompletne nový model, ale za to prešiel výraznou technologickou zmenou.

Už len ponukou asistenčných systémov dorovnáva vlajkovú loď Volkswagenu Passat.

Ja som mal k dispozícii to „maximum“ čo sa dá vyskladať. Verziu Highline s motorom 2.0 TDI o výkone 146kW, čiže 199 koní, automatickou prevodovkou a ešte aj s pohonom 4MOTION.

Nová maska Multivanu T6.1

Už na prvý pohľad upúta predná časť, ktorá dostala novú masku a opticky rozširuje vozidlo a tlačí ho k zemi. Nový tvar dostali aj predné LED svetlá, ktoré sú užšie, aby lepšie ladili s maskou.

Za mňa môžem povedať, že nová maska je omnoho krajšia ako predchádzajúca pri Multivane T6.

Zadné svetlá taktiež dostali novú grafiku.

Interiér nového Volkswagenu Multivan T6.1 

Zmenou prešiel kompletne aj celý kokpit vozidla. Najviac oceňujem, že generácia 6.1 dostala najmodernejší infotainment, väčší displej, viacej inteligentnejších funkcií a k tomu plne digitálny aktívny info displej posúvajú Multivan T6.1 technologicky omnoho ďalej ako to bolo doposiaľ. Čitateľnosť, grafiku a možnosti rôzneho nastavenia ocenia tak ako mladšie aj staršie generácie. V ponuke je aj bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu a na spojenie s funkciou AppConnect už nikdy nebudete potrebovať kábel. Teda aspoň pri iPhone nie je potrebný J.

Interiér Multivanu T6.1

Jazda na novom Multivane

Jazda? No geniálna! Nová predná náprava spojená s adaptívnym podvozkom, ktorý ponúka viac ako len 3 možnosti nastavenia tuhosti tlmičov, robia vozidla extra komfortným aj na našich deravých cestách. A to aj keď máte na vozidle obuté 18“ kolesá.

Ponuka motorov

V ponuke motorov sa nič zásadné nezmenilo, boli len prepracované a upravené tak, aby spĺňali najprísnejšie emisné normy. Už pri prvej jazde bolo cítiť, že výkonovo je to stále ten dobrý Multivan a nič mu nechýba. Zmenou prešla hlavne prevodovka. Ak zrovna potrebujete výkon na obiehanie, prípadne rýchlejšie sa rozbehnúť zo zákruty, tak prevodovka zbytočne nevypodraďuje, ale využije svoj výkon a necháva motor kultivovane vyniknúť. Chválim Volkswagen za túto veľkú zmenu.

Upgradované asistenčné systémy Multivanu T6.1

Z asistenčných systémov si napríklad Multivan z modelu Crafter prevzal systém čo sa týka parkovania. Vylepšené sú parkovacie senzory, ktoré lepšie chránia okolie auta, najme boky, ak napríklad parkujete k obrubníku alebo bočnej prekážke. Pri vyparkovaní, Multivan sleduje priestor za sebou, pohyb cyklistov, chodcov a vie na nich upozorniť a v prípade hroziacej prekážky automaticky zastaví. Ďalšou novinkou v Mutlivane je asistent udržania jazdného pruhu „Lane Assist“ alebo asistent stabilizácie pri bočnom vetre.

Moje zhrnutie? Lepší podvozok, upravená prevodovka, úplne nový info systém. To nie je len o Facelifte. Zmenu dostal a to dosť výraznú.

Ale načo si o ňom len čítať, pozrieť video či recenziu? Prijmite moje pozvanie na skúšobnú jazdu a dáte mi za pravdu.

 

Váš predajca Volkswagen.

 Martin Chupáč

 

Mohlo by vás zaujímať: