SEAT Ateca- jednoducho dokonalosť sama!

Vydané:

SEAT Ateca- jednoducho dokonalosť sama!

Už zvonku je to auto nádherné.

Keby sa ma niekto pred časom opýtal na môj najobľúbenejší SEAT, bez váhania poviem SEAT Leon. Ale odkedy nám do rodiny pribudol ďalší prírastok, moje preferencie sa úplne zmenili. Nový SEAT Ateca je jednoducho dokonalosť sama.

Už zvonku je to auto nádherné. Krásna línia predných LED svetlometov, ktoré na Vás žmurkajú smerovkami, ostré prelisy na bočných dverách a ako by povedali chlapi, vážne pekný zadok. A v kombinácii s príplatkovými 19“ kolesami je to fakt kus pekného auta.

Tu sa musím k niečomu priznať. Milujem bezkľúčové odomykanie Kessy. Už nikdy nebudem musieť vysypať kabelku, aby som našla kľúč, ktorý je vždy až celkom naspodku. Poďme však dovnútra. Keď otvoríte dvere, iste oceníte fakt, že tie kryjú celú nástupovú hranu, takže sa Vám nemôže stať, že si zašpiníte svoje nové biele nohavice. Auto je vysoké tak akurát, takže sa skvele nastupuje aj v krátkej sukni. Sedadlá sú veľmi pohodlné, Alcantara (brúsená koža) je príjemná v lete i v zime.

Mám rada SEATťácky minimalistický štýl kokpitu. Žiadne gýčové „prečačkance“, žiadne ožiarenia ako na diskotéke. Prístrojová doska ukazuje všetko potrebné príjemnou kombináciou bielych čísel na čiernom pozadí.  A pre tých, ktorí majú predsa len radi farebnosť, ponúka SEAT Ateca 8 farebných odtieňov osvetlenia dvier. Síce to nemá žiadnu funkciu, ale je to niečo, čo poteší.

Štartujem. Opäť bez kľúča. Benzínový motor je tichučký, pri zapnutom rádiu si ani nevšimnete, že motor beží.  Stačí už len vycúvať  z parkovacieho miesta. K tomu Vám pomôže kamera snímajúca celé okolie vozidla a senzor vyparkovania, ktorý Vám nedovolí cúvnuť ak sa po ceste práve blíži iné vozidlo. A ak sa Vám nechcete, parkovací asistent, ktorý auto zaparkoval, ho aj vyparkuje...

Na ceste auto sedí priam ideálne. Skvele sa  to dá vyskúšať na tiahlej zákrute privádzača na diaľnicu. Na predpísanej 40 km/h môžete ísť v kľudne aj 90 a auto sa svojej dráhy drží ako prikované. Viem o čom hovorím, len to nehovorte môjmu šéfovi ani policajtom.  

 

Marianna Jašková

 

Mohlo by vás zaujímať:

 

Mohlo by vás zaujímať:

Akcia SEAT ATECA