Škoda Fabia 1.0 TSI - príjemné prekvapenie

Vydané:

Škoda Fabia 1.0 TSI - príjemné prekvapenie

Tak a nová Škoda Fabia 1.0 je tu! Jednoliter, trojvalec nie je žiadnym sklamaním.

Tak a je to tu. Jednoliter, trojvalec. Nie je žiadnym tajomstvom, že v očiach mnohých motoristov dopredu zatracovaný . Trojvalec sa predsa nemôže porovnávať so spoľahlivým štvorvalcom, na ktorý sme boli u Fabie zvyknutí.
Samé sme teda boli nedočkavé a hneď ako nám našu "korytnačku" priviezli, dali sme ju poistiť a prihlásiť, aby sme na nej vyrazili do ulíc a dali jej tak šancu presvedčiť nás.
Fabia 1.0 TSI 81kW so 6 st. manuálnou prevodovkou vo výbave Style.
Nesklamala.
Pre vyšší komfort sme si zapli vyhrievanie na obidvoch predných sedadlách, ktoré sú v rámci najvyššej výbavy štandardom. A takto v teplúčku sme sa najskôr pomotali po meste, kde sme žiadny rozdiel v chovaní motora nespozorovali. Pekné kultivované preradenie z prvého stupňa na druhý a potom tretí. Žiadne trasenie, sekanie ale svižný plynulý štart. Na prvý dojem teda vôbec nebola lenivá, ale boli sme samozrejme zvedavé, čo dokáže pri rýchlosti vyššej ako iba 50 km/h .Vybrali sme sa po starej ceste smerom na Nové Mesto nad Váhom., kde na nás čakala výzva - medzimestský autobus, ktorý svojou rýchlosťou cca 70-80km/h brzdil našu skúšobnú jazdu a tak bola úloha jasná - musíš ho obehnúť "korytnačka".
Až tu sme spozorovali malý rozdiel - pri obiehaní bolo treba viac podradiť, aby sme nabrali potrebnú rýchlosť pre bezpečné dokončenie úkonu. Ale ani to nebol pre našu Fabiu žiadny problém. Veď stále sa jedná o turbo a tento preplňovaný trojvalec s výkonom 81kW nás zbavil pochybností. Pred svojim predchádzajúcim štvorvalcovým bratom 1.2 TSI sa rozhodne nemá za čo hanbiť. Jazda na tejto škodovke bola svižná, ťah plynulý a ako bonus na záver - spotreba ešte nižšia.
Príďte sa sami presvedčiť k nám do showroomu, kde na Vás momentálne čaká Fabia 1.0 TSI 8KW 7st.DSG vo výbave Monte Carlo, kde navyše zážitok z jazdy bude umocnený panoramatickou strechou
Tešíme sa na Vás.

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Mohlo by vás zaujímať:

Akcia ŠKODA Fabia