ŠKODA Kodiaq "Medveď prebudený"

Vydané:

ŠKODA Kodiaq "Medveď prebudený"

Toľko očakávaný, toľko diskutovaný- konečne je tu.

"Medveď prebudený". Tak už je konečne tu. Kodiaq - historicky prvé SUV značky Škoda. Toľko očakávaný, toľko diskutovaný, zvedavosť naň navyše umocňovaná obrovským záujmom zákazníkov, ktorí do nášho showroomu chodili netrpezlivo už koncom októbra, kedy vyšiel oficiálny cenník. Každý chcel novú Škoda Kodiaq vidieť na vlastné oči, vyskúšať si ho naživo, užiť si predvádzaciu jazdu. Dočkali sme sa. My ako predajcovia sme sa osobne s Kodiaqom zoznámili počas medzinárodného školenia v Portugalsku.

Už na prvý dojem veľmi očaril a vďaka typickej "škodováckej" maske si ho určite nepomýlite. So svojou dĺžkou 4,7 m patrí medzi najväčšie SUV vo svojej triede, rozhodne však nepôsobí masívne. Mali sme možnosť vyskúšať si tú najsilnejšiu motorizáciu Škody Kodiaq - 2.0 TDI 140kW 4x4 7st. DSG vo výbave Style. Úžasný zážitok z jazdy po pobreží Algarve sme si vychutnali aj vďaka panoramatickej streche, ktorú si je možné dokúpiť za príplatok. Vďaka adaptívnemu podvozku Kodiaqu sme vyskúšali aj rôzne jazdné profily - od normálnej, ekonomickej cez komfortnú, až po športovú jazdu.

 

Jazdné dojmy so Škodou Kodiaq

 

Hlavne pri poslednom menovanom nás veľmi príjemne prekvapilo držanie na ceste, žiadne "plachtenie" typické pre vozidlá s vyšším podvozkom, a to ani v zákrutách. Celkový dojem spríjemňovalo sedenie v pohodlných sedačkách v kombinácii koža / Alcantara. Veľkým plusom bol pre nás samotný dizajn - nadčasová elegancia, decentné spracovanie interiéru, palubnej dosky, ktorá sa dá ale oživiť Ambientným osvetlením.

Ďalšia časť školenia pozostávala z adrenalínovej jazdy, ktorá už nebola až taká pohodová ako brázdenie uličiek pri západe slnka. Kodiaq nás ale presvedčil. Nenechal nás v „štichu“ a dá sa naň spoľahnúť aj v náročnejšom teréne. So zapnutou funkciou "Offroad" sme hravo zvládli kríženie náprav, prejazd v 30st.uhle či spustenie z vyvýšenej plochy bez pomoci brzdového pedálu. Určite chválime aj kamerový systém "Area View" , ktorý dokáže vytvoriť pohľad z vtáčej perspektívy, takže sme sa s Kodiaqom ľahko zorientovali aj v neprehľadnom teréne.

 

Interiér Škody Kodiaq

 

Tento pohľad ukáže na všetko, čo sa deje okolo auta- presne sme nacúvali k oju prívesu, a jednoducho sme obišli prekážky aj napriek tomu, že sme mali málo priestoru na manévrovanie s vozidlom. Škoda Kodiaq je ale predovšetkým cestné auto, ktoré prekvapí najmä veľkým vnútorným priestorom, a to nielen pre vodiča a spolujazdca na predných sedadlách, ale aj na sedadlách v druhom rade. Navyše, za príplatok je možné rozšíriť kapacitu aj o tretí rad sedadiel, a získať tak 7-miestnu verziu, aj keď sedačky v tretej rade neposkytujú taký komfort a uvádzajú sa ako neplnohodnotné.

Okrem priestranného interiéru sa Kodiaq pýši aj objemom batožinového priestoru, ktorý je možné ešte rozšíriť aj sklopením operadiel druhej rady sedadiel. Pre svoj komfort a úžitkovú hodnotu je teda vhodný pre všetky skupiny obyvateľstva - od rodín s malými deťmi cez strednú kategóriu až po staršie generácie. Nakoniec, lepšie ako stokrát počuť, je raz vidieť. Príďte si "skrotiť Kodiaqa" aj Vy, radi Vás privítame u nás v showroome, kde si určite nenechajte ujsť možnosť vyskúšať si ho na vlastnej koži.

 

Mohlo by vás tiež zaujímať: