Škoda Superb – všetky oči na nej

Vydané:

Škoda Superb – všetky oči na nej

Keď krása a kvalita púta pozornosť...

Keď priviezli prvé kusy nového „Superba“ bola som očarená. Dovolím si tvrdiť, že je jedným z najkrajších vozov vo svojej triede. Nenašla som jediný uhol z ktorého by auto vyzeralo zle. Po usadení za volant pokračovalo moje očarenie naďalej. Priestranný a luxusný interiér dodáva vodičovi na ceste pocit výnimočnosti a zároveň zaručuje absolútne pohodlie aj počas dlhých ciest. Exteriér a interiér novej Škody Superb hodnotím teda na výbornú.

Hneď ako som sa s autom pohla nedalo sa nevšimnúť aký veľký obdiv ľudí vzbudzuje. Na nové modely Škoda boli ľudia vždy zvedaví, ale takéto otáčanie krkov tu ešte nebolo. Všade kade som so „Superbom“ prechádzala pútal pozornosť všetkých okoloidúcich. Nie preto, že môj turbo-dieslový 140 kilowatový dvoj-liter som príliš nešetrila ale preto, že táto tretia generácia neočarila svojim zovňajškom iba mňa.

Čo sa samotnej jazdy týka nemám čo vyčítať. Adaptívny podvozok zvláda akýkoľvek štýl jazdy na všetkých cestách s elegantným nadhľadom. To že sedím v luxusnej limuzíne mi celú cestu pripomínajú prémiové technické vychytávky typické pre autá najvyšších kategórií. Za zmienku stojí už spomínaný adaptívny podvozok, inteligentný radarový tempomat a každého vodiča určite poteší aj systém rozpoznávania dopravných značiek. Celkový luxusný dojem z auta umocňujú naozaj štýlové doplnky. V mnou testovanom „Superbe“ sa nad prednými kolesami leskne logo Laurin & Klement, vynímajú sa 19 palcové disky a dáždnik elegantne zasunutý v predných dverách ponúka okrem novej Škody Superb snáď iba RollsRoyce.

Príjemná správa na záver, Škoda Superb, na ktorom sú oči všetkých na ulici môže byť Vaše už od  24 110 eur. 

 

Mohlo by vás zaujímať: