Volkswagen Caddy - ideálne vozidlo na prácu aj pre rodinu.

Volkswagen Caddy - ideálne vozidlo na prácu aj pre rodinu.

Nový Caddy 4. generácie, je to vôbec nové vozidlo ? Viem, poviete si: "Veď to je rovnaké ako predtým, len sa zmenila predná a zároveň zadná časť vozidla." Nie to však úplne tak.

Vylepšenia na novom Caddy 4. generácie

Veď prečo by som mal meniť dobré veci, keď fungujú? Základná technika (platforma) zostala, ale Volkswagen Caddy dostal novú generáciu motorov a technicko-komfortné prvky používané v osobných vozidlách Volkswagen. Vylepšili jazdné vlastnosti, odhlučnenie a zvýšili úžitkovú hmotnosť. Vozidlo je celkovo robustnejšie a stále maximálne praktické. Pýši sa výbornou kvalitou spracovania materiálov a  ovládacie prvky má umiestnené presne tam, kde som ich očakával. Úplne nová prístrojová doska pôsobí, akoby ste sedeli v osobnom vozidle.

Čo ma vždy očarí, keď sadnem do Caddy, je viacúčelovosť vozidla. Môžem ho využiť pracovne, na rodinné výlety alebo len tak na zábavu. V priebehu niekoľkých sekúnd ho totiž zmeníte zo 7-miestneho kombi na 2-miestne dodávkové vozidlo. Rozmery pre Caddyho nikdy neboli problém.

Rozmery Volkswagenu Caddy

Dĺžka batožinového priestoru [mm]* 1781/1095/224 2250/1566/644
Dĺžka nákladového priestoru (skriňová verzia KR/LR) [mm] 1779/2249
*merané v úrovni podlahy za 1., 2., a 3. radou sedadiel.

Objem nákladného priestoru od 3,2-4,7 m3.

Úžitková hmotnosť vrátane vodiča až 1005 kg.

Motorová výbava nového Caddy

Nový Volkswagen Caddy poháňajú úspornejšie motory: dieslové 2,0 TDI s výkonom 55-110kW a benzínové motory známe 1,2 a 1,4 TSI novej generácie s remeňom a úplne nový motor 1,0 TSI (3.valec) Samozrejmá je možnosť automatickej prevodovky DSG a pohonu 4 MOTION . V ponuke je aj nový 1,4 TGI, nasledovník obľúbeného Caddy EcoFuel, ktorý spaľuje iba 4,1 kg zemného plynu na 100 km. Všetky motory spĺňajú emisnú normu EU6 a pri diesloch používaju AdBlue.

Ohľadom spotreby, som zástancom názoru, že je veľmi závislá na nohe a štýle jazdy každého z nás. Pri mojich jazdách prevažne v meste sa priemerná spotreba paliva vyšplhala na hodnotu  5,5-6,0 l. Pri jazde do Bratislavy na diaľnici pri rýchlosti  130-140 km som dosiahol spotrebu 5,9-6,2 l. Treba však brať do úvahy výšku karosérie oproti osobným vozidlám.

Výhody nového Volkswagenu Caddy

  • šoféruje sa ako dobré osobné vozidlo.
  • má moderné prvky zvyšujúce bezpečnosť a komfort jazdy
  • disponuje odolnou tuhou nápravou s listovými perami
  • prekvapí veľká možnosť individuálizácie
  • obrovské rozmery Caddyho vhodné aj na prevoz menších kusov nábytku

Otázka zo začiatku článku znie: "Je to vôbec nové vozidlo?" Verte mi, že najlepšie je presvedčiť sa osobne :-).

Budem rád, keď ma budete kontaktovať ateším sa na Vašu návštevu  v našom showroome  Araver  Trenčín - Opatová,  kde spolu môžeme vybrať  to najlepšie pre Vás.

Váš predajca VW

 

Mohlo by vás zaujímať: