Volkswagen T-Roc našimi očami

Vydané:

Volkswagen T-Roc našimi očami

Občas si prezriem pracovný album s fotkami spokojných zákazníkov, ktoré boli vytvorené pri odovzdaní vozidla a pripomínam si aké je dôležité urobiť zákazníkom pri odovzdávaní vozidla zážitok a radosť. Je zaujímavé, že na fotkách s modelmi T-Roc je prevaha žien a ešte zaujímavejšie je to, že je na nich badať o niečo viac radostných emócií, čomu sa  pri preberaní práve vozidla T-Roc nemožno čudovať. T-Roc vám na tvári skrátka musí vyčariť úsmev!

V odborných článkoch som čítal, že obklopovať sa peknými vecami je potrebné , lebo AJ krása vytvára pozitívne emócie a dobru vnútornú náladu a o tom T-Roc je! Či Už  v základnej alebo „nadupanej“ výbave ŠPORT! T-Roc nepôsobí ako štandardné SUV, pôsobí akoby mal črty SUV - coupé.

Exteriér VW T-roc

Svetlá výška 16 cm zabezpečuje chválitebnú priechodnosť mierne náročným terénom a to aj vďaka krátkym previsom nárazníkov. Po technickej stránke T-Roc vychádza z toho najlepšieho čo má Volkswagen vo svojom "regáli". Celkovo vzhľad pôsobí sviežo, no nie extravagantne, čo chválim. Vpredu sa nachádzajú zaujímavé dizajnové denné LED svetlomety kombinované so smerovkami. Denne LED sú k dispozícii vždy, avšak podľa výbavy sa mení celá svetelná technika i vzhľad.

Žltý VW T-roc v meste

Volkswagen T-roc je naozaj komfortný

Všetky ovládacie prvky z pohľadu vodiča sú po ruke, klasicky, ako to vo VW býva zvykom. Z pohľadu ergonómie nemám čo vyčítať. Zvuk zatvárania dverí je skvelý a priehradky vo dverách, najmä mám na mysli tie predné, sú skutočne veľké a zmestí sa tam veľké množstvo predmetov vrátane fliaš na pitie. Vďaka vyššiemu posedu je sedenie za volantom fajn a vodič sa vie nastaviť aj dostatočne nízko, aj vysoko podľa svojho vkusu. To isté platí aj o sedadle spolujazdca. Výhľad z "T-Rocka" aj vďaka vyššiemu posedu zaručuje skvelý prehľad čo sa deje pred vami a aj pri predbiehaní máte prehľad a viete čo si môžete bezpečne dovoliť. 

Infotainment je krásne farebný no jasný, dobre čitateľný, ovládanie je plynulé, nemá problém prehrávať akúkoľvek zvukovú stopu zo smartfónu prostredníctvom technológie Bluetooth a aj možnosti využiť AndroidAuto či Apple CarPlay prostredníctvom App-Connect. Na zadných sedadlách je dostatok miesta aj pre dospelú posádku. Batožinový priestor má objem 445 litrov, pričom je v tejto výbave štandardne dodávaný s rezervným kolesom, čo je skvelé z praktického hľadiska, taktiež vieme dať do vozidla skladací kočík, čo je dôležitá informácia pre mamičky vďaka spomínaním litrom, ktoré kufor ponúka. Podvozok je výborne odhlučnený a T-Roc je hravý a pocitovo nijako výrazne tvrdší než ostatné modely VW a to má auto obuté 17 palcové disky. Po dizajnovej stránke a hlavne veľkosťou sa hodia k autu na výbornú. 

Výkon motora T-rocu

Na skvelom motore 1.5 TSI o výkone 150 koní sa mi páči jeho veľmi dobrá pružnosť, na povel plynového pedálu reagoval hneď, čo dáva pocit bezpečia keď treba napríklad v užších terénoch či  na horách obehnúť autobus alebo kamión.  Volkswagen tiež skvelo vyladil to, aby si výkon motora rozumel s prevodovkou DSG, ktorá zaručuje komfort a istotu radenia v krízových situáciách.  Pri diaľničných presunoch oceníte jej 7 stupeň, ktorý výrazne pomáha k chválitebnej reálnej spotrebe.

Mal som možnosť vyskúšať viac variánt T-Rocka, no kombinácia motora 1.5 TSI a prevodovky DSG , ktorá je Volkswagenom ladená už viac ako 10 rokov je jednoznačne najlepšia voľba. Motor sa tiež môže pochváliť nízkou hlučnosťou, čo oceníte pri dlhých cestách, keď počúvate hudbu , alebo sa bavíte so spolucestujúcimi.  Pomerne ostré riadenie mu dodáva hravosť a neobyčajnú ochotu meniť smer. Osobne som to ocenil na ceste smer Vyhne - Banská Štiavnica. Volkswagen má dlhoročné skúsenosti, čo pretavil do vyladeného podvozku T-Roca preto vytvára radosť aj na bežných cestách.

Červený Volkswagen T-roc na pobreží

Pre koho je VW T-roc vhodný?

T-Roc bol dôkladne prispôsobený cieľu VW, ktorým bolo zamerať sa na generáciu, ktorej stačí veľkosť  VW Golfu, vyžaduje vyšší posed a perfektný módny vzhľad no taktiež podmieňuje aj univerzálnosť a to si myslím Volkswagen s modelom T-Roc dokázal na výbornú.  Výrobca okrem spoľahlivej techniky konečne vsadil aj na emócie a ako to spomínam na začiatku:  pozitívna emócia zanecháva krásny pocit. Čo viac dodať... Rád Vám toto všetko predstavím aj osobne na našej pobočke Volkswagen ARAVER Nitra a ak sa pre VW T-Roc rozhodnete, tak pri odovzdaní skúsime aj to spoločné foto na pamiatku. :)  

Predajca vozidiel Volkswagen
PhDr. Matej Tkáčik


Mohlo by vás zaujímať:


Mohlo by vás zaujímať:

Akcia Volkswagen T-Roc