Úplne nové BMW X1

Vydané:



Úplne nové BMW X1

Nová tretia generácia BMW X1 u nás už skladom! Už od 42.990 € !

Je čas začať snívať o niečom väčšom!

Nové BMW X1 v porovnaní s predchodcom narástlo vo všetkých smeroch. Nové X1 je dlhé 4500 mm, má šírku 1845 mm a výšku 1643 mm. Rázvor sa zväčšil o 22 milimetrov, takže teraz má „malé“ BMW medzi nápravami 2692 milimetrov. Toto najmenšie SUV bude dostupné v siedmych rôznych motorizáciách. Na výber sú benzínové i naftové agregáty, plug-in alebo mild hybridy a s ohľadom na dnešnú dobu nemôže už od počiatku chýbať ani elektrická verzia iX1, rovno s dvomi elektromotormi. Všetky motorizácie budú dostupné výlučne so sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou Steptronic, takže na klasické radenie, respektíve manuál v novej X1 zabudnite.

Centrom prednej časti vozidla sú veľké a takmer štvorcové špecifické BMW obličky. V kombinácii s úzkymi Adaptívnymi LED svetlometmi, ktoré výrazne presahujú až do bokov, dodávajú novému BMW X1 vizuálnu silu osobnosti. 

Interiér prešiel zásadnými zmenami, kde najväčšou novinkou je bezrámový displej spojený z dvoch obrazoviek s uhlopriečkou 10,25 a 10,7 palca, ale má tiež novú stredovú konzolu takzvanú „plávajúcu“ lakťovú opierku prevzatú z Active Tourera. 

Zadné sedadlá sú delené v pomere 40:20:40, majú nastaviteľný sklon operadiel a za nimi je batožinový priestor so základným objemom 540 litrov. Sklopením zadnej lavice dostanete až 1600 litrov a ak vám to bude málo, môžete využiť elektricky ovládateľné ťažné zariadenie pre prívesný vozík.

Zaujímavosťou je, že výrobu nového BMW preberie závod v Regensburgu. Nové BMW X1 bude známe pod modelovým kódom U11.